Inici  |  Català  |  Español  |  English  |  Edició anterior

Facebook  Twitter  Blogger

Maó, Menorca, Illes Balears - 29 d'abril al 2 de maig de 2015
ImaCap

LOGO
Menorca Talaiòtica
 
Resolució de conflictes i implicació social
Els conflictes als quals s'enfronta el patrimoni cultural en general són múltiples, però hem desenvolupat eines adequades per resoldre'ls? La mediació internacional ja és un clàssic amb objectes mobles i devolució de col·leccions a estats, però què passa amb els conflictes identitaris? A Menorca 2012 ja en vam sentir a parlar, però també n’hi ha d’altres com ara les pràctiques quotidianes que enfronten la propietat privada i l'interès públic, etc.

La participació ciutadana s'ha convertit en un element imprescindible en les agendes actuals de la gestió del patrimoni mundial, però com es fa aquesta participació?, quant opina i decideix de veritat la gent sobre què es conserva i què no, sobre què s'ensenya i què no?, realment vol la gent que el seu entorn o la seva tradició es converteixi en patrimoni mundial? I som capaços de trobar vies reals d'entesa, amb nivells d'igualtat en la presa de decisions entre la població i els cossos polítics, administratius o experts?

Proposam que es contin experiències participatives, els seus problemes i els seus beneficis, tant des del punt de vista particular com de les associacions i fundacions que fan feina en patrimoni mundial. I, per descomptat, també des de les xarxes socials, analitzant el paper que tenen en el tema de la participació. 
Compartir:     
 
HO ORGANITZA COL·LABORA
Campus Moncloa Gin Xoriguer La Caixa IEB
Consell UCM